Song & Dance

Afhankelijk van het begin niveau van een leerling, kan een leerling vanaf ongeveer 9 jaar deelnemen aan Song&Dance. Het combineren van zang en dans komt voort uit de geschiedenis van de musical. De musical is natuurlijk niet van de ene op de andere dag ontstaan.

De basis voor de musical werd gelegd in verschillende soorten muziektheater. Tegenwoordig zijn er ongelooflijk veel musicals, denk hierbij aan: Wicked, The Lion King en Soldaat van Oranje. Bij een musical wordt dans, gesproken tekst en muziek geïntegreerd tot één geheel. De combinatie van muziek en dans kennen we natuurlijk niet alleen vanuit de musical.

Wij worden er dagelijks mee geconfronteerd op muziekzenders, waarbij in clips vrijwel altijd tegelijkertijd wordt gezongen en gedanst. Tijdens de song & dance lessen leren de leerlingen om zang en dans te combineren. Ze leren de basistechnieken van de zang. De leerlingen leren unisono zingen en de zang te koppelen aan de danspassen. De les bestaat uit een vocale en een dansante warming-up. Daarna werken de leerlingen aan een choreografie, waarbij de zang en dans worden gecombineerd. Er wordt ingespeeld op de belevingswereld van de leerlingen en de rages op het gebied van muziek en dansstijlen worden nauw gevolgd. De leerlingen zullen ingedeeld worden op niveau en leeftijd.

Heb je altijd al willen zingen en dansen? Kom dan naar Song&Dance en leer beide competenties te combineren!

Kledingvoorschrift: zwarte top, dance legging of pants.