Muziektherapie

Muziektherapie is meer gericht op het plezier die je aan muziek kunt beleven en de kracht die muziek kan geven, dan op het resultaat van bijvoorbeeld het spelen van een instrument. Muziek kan namelijk veel invloed hebben op het gevoels- en emotionele niveau. Daarnaast is muziek o.a. geschikt om te werken aan motorische vaardigheden door het bespelen van een instrument, en stimuleert muziek het opbouwen van sociale contacten door bijvoorbeeld samenspel.

Het is over het algemeen een non-verbale therapie. Dit houdt in dat ipv de taal de muziek het medium is. Tijdens de therapie ontstaat er vanuit een muzikale context een natuurlijke interactie tussen deelnemers onderling en de muziektherapeut.

Muziektherapie is een heel breed vak en er zijn heel veel verschillende methoden en werkwijzen. Ikzelf vind het belangrijk dat de muzikale inhoud van de therapie aanspreekt bij alle deelnemers. Daar omheen zullen werkvormen bedacht worden waarin van alles mogelijk is. Zingen, het bespelen van een instrument, maar ook het luisteren naar muziek. Ook dit wordt ingevuld naar aanleiding van de wensen van de deelnemer en zal worden gestuurd door de muziektherapeut.

Vraag een proefles aan!

Vraag vrijblijvend een proefles aan voor deze lessoort om er achter te komen of dit iets voor je is.