Piano

De piano is misschien wel het meest bekende, en zeker één van werelds populairste instrumenten! En dat is niet voor niets! Het is een van de weinige instrumenten die naast een fantastisch solo-instrument ook uitermate geschikt is als begeleidingsinstrument of voor samenspel. Het is dan ook niet gek dat de piano behalve in de klassieke muziek in vrijwel alle muziekstijlen gebruikt wordt, van pop tot jazz en van folk tot rock! Voor de piano is zo ontzettend veel gecomponeerd, dat dit in een mensenleven niet allemaal te spelen valt! Kortom, het is een instrument waar je alle kanten mee uit kunt! 

Naast de normale zang en piano lessen kun je ook kiezen voor het combinatie vak Zang/Piano.
Hierbij gaan we uit van een normale zang ontwikkeling en piano leren spelen door middel van akkoorden en niet met noten.
Piano  leren spelen zonder muzieknoten, noemen we ook wel “pop piano” stijl,  “play by ear”, of social music playing.    De basis van deze methode ligt vooral in het aanleren van de basistechnieken en harmonieleer (o.a. het leren spelen met akkoorden, ritmische patronen en trainen van je muzikale gehoor). 

Het geeft je veel ruimte om zelf te improviseren, componeren en zelfs je eigen begeleiding of arrangement te maken van een bekende popsong.

Vraag een proefles aan!

Vraag vrijblijvend een proefles aan voor deze lessoort om er achter te komen of dit iets voor je is.